Wat is natuurbegraven?

Een natuurgraf is een laatste rustplaats omringd door een passend decor van veranderde seizoenen.

– In de inrichting van het terrein en organisatie van het begraven is duurzaamheid een terugkerend principe.

– Een natuurgraf is voor altijd, graven worden niet geruimd.

– De plek van het graf is vrij verkiesbaar. Verscholen in het bos of juist op een open plek tussen de bloemen of aan het water, een plek die bij u of uw dierbare past.

– U koopt een enkel graf, urnengraf, dubbelgraf of familiegraf.

– Bij graf voor meerdere personen wordt u naast elkaar begraven, er is immers ruimte genoeg. Alle omliggende vierkante meters van een grafperceel blijven vrij van andere graven.

– De kosten van een natuurgraf zijn eenmalig. Er is geen sprake van het verlengen van grafrechten of verplicht onderhoud door nabestaanden, een geruststellend idee. Met de aankoop van een natuurgraf betaalt u mee aan natuurbeheer. Een deel van het bedrag gaat in een toekomstfonds.

– Na verloop van tijd gaat een graf op in zijn omgeving. Na de laatste begrafenis dragen wij de zorg voor het onderhoud van het terrein over aan Stichting Eeuwige Grafrust. Deze stichting beheert het toekomstfonds van de natuurbegraafplaatsen.

– De invulling van een uitvaart wordt steeds persoonlijker en op voorhand bespreekbaar. Door de aankleding en de uitvaart van de overledene zo milieuvriendelijk mogelijk te voltrekken, wordt de natuur minder belast.

Onze natuurbegraafplaatsen in Friesland en Groningen dragen bij aan de bescherming en het behoud van deze nieuwe natuurgebieden. Deze worden namelijk steeds gevarieerder en fraaier naarmate de tijd verstrijkt, omdat de bossen van binnenuit vernieuwd worden.

U bent van harte welkom voor een rondleiding op een of meerdere natuubegraafplaatsen.

Wat is natuurbegraven?